dinsdag 6 november 2012

Toetsenbord voor de allerkleinsten onder ons

Beste medestudenten, KATHO-lectoren, mentoren, kennissen en alle andere bezoekers van harte welkom op mijn nieuwe log.

De meeste van ons zijn thuis opgegroeid zonder computer, tegenwoordig is dit wel anders, het aantal huishoudens dat geen computer meer thuis heeft is op een hand te tellen.
Ook de allerkleinsten bij ons thuis maken maar wat al te graag gebruik van de computer, alleen is er dan wel een drempel: het toetsenbord. Al die letters, cijfers en symbolen zijn voor ons vertrouwd, voor sommige zelfs ''blind vertrouwd''! Maar kinderen van 1 tot 5 hebben meestal geen idee waar ze allemaal voor dienen.


Comfy heeft hierop ingespeeld en een speciaal toetsenbord ontwikkeld! Het Easy Pc System toetsenbord bevat alleen de toetsen die nodig zijn om de bijgevoegde spelletjes te spelen. De spellen stimuleren de ontwikkeling van de motoriek, het taalvermogen, het denkvermogen en de sociale ontwikkeling.

Onderstaand filmpje geeft een indruk van de werkwijze en het spel de ''eerste stapjes.'' Het filmpje en de software zijn hier ingesteld op Engels, het is uiteraard mogelijk deze te wijzigen naar het Nederlands.




Het toetsenbord dat geleverd wordt met het spel ''de eerste stapjes'' heeft wel een prijskaartje, het is voor $79,- (omgerekend ongeveer €99,-) verkrijgbaar bij de webshop van Comfyland.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten